Hitelesítés

Milyen oldalakat hitelesítünk?

Az EgészségKommandó olyan honlapok hitelességét vizsgálja, amelyek elsődleges, de legalábbis deklarált célja, hogy egészségügyi témában felvilágosítással szolgáljon elsősorban betegek (B2C), esetleg az egészségügyben dolgozók (B2B) részére, például egészségügyi hírportálok, egészségügyi intézmények honlapjai, szakmai vagy civil egészségügyi szervezetek weboldalai, egészségügyi blogok, egyéb social media felületek.

Csak olyan oldalak kerülnek értékelésre, ahol:

  • Vagy különböző egészségügyi területek híreit, aktualitásait mutatják be (pl. egészségügyi hírportálok)
  • Vagy egy adott orvosi szakterülethez tartozó betegségek, kóros állapotok kerülnek részletes bemutatásra (pl. egészségügyi szakintézmények oldalai)
  • Vagy egy konkrét betegséggel, kóros egészségügyi állapottal kapcsolatban kifejezetten részletes felvilágosítás folyik (pl. civil egészségügyi szervezetek, alapítványok honlapjai)
  • Illetve a tartalom időszakosan frissül, aktuális, rendszeres ellenőrzésre kerül

Az EgészségKommandó csak a tudományos vizsgálatokra, statisztikai kutatásokra alapozott orvoslással (“nyugati orvoslás”) foglalkozó egészségügyi honlapokat értékeli, az alternatív, komplementer, jellemzően tudományos alapokat nélkülöző gyógymódokkal foglalkozó weboldalakat nem elemzi, mivel azok hatékonyságára általában érdemi értékelhető bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.

A hitelesítés menete

Az EgészségKommandó csapata monitorozza a magyar nyelvű, egészségüggyel kapcsolatos internetszférát, de kérés vagy ajánlás esetén is örömmel elvégezzük adott weboldal értékelését. A kérésre, ajánlásra átvizsgált weboldalakat az átvilágítás eredményéről minden esetben írásban értesítünk.

Pozitív elbírálás esetén, egy Hiteles Egészségügyi Weboldal minősítésről szóló levelet és egy pecsétet küldünk adott weboldal üzemeltetőjének adott év dátumával, amely azt mutatja meg, hogy melyik évtől kezdve adtuk át a hitelesítést igazoló pecsétet. A pecsétet kérjük minden esetben jól látható helyen tüntessék fel egy kattintható linkkel együtt.
Amennyiben az átvilágítás igénylését követően weboldalát elutasítjuk, minden esetben megindokoljuk döntésünket és javaslatot teszünk azon változtatás(ok)ra, amely(ek) elvégzését követően újra kérhető írásban az átvilágítás, melyet ismét elvégzünk. Az eljárások minden esetben díjmentesek.

Hiteles Egészségügyi Weboldal pecsét használata

Figyelem! Az EgészségKommandó által kiadott pecsétet kizárólag olyan weboldalak használhatják, amelyek megfelelnek a Hiteles egészségügyi weboldal szempontrendszerének, s amelyet az EgészségKommandó bocsájtott rendelkezésére adott weboldalnak. A Hiteles weboldalak listája megtalálható névvel és url-lel a Hiteles weboldalak menüpont alatt. A pecsét másolni, hamisítani, átruházni, vagy jogtalanul felhasználni tilos, amely jogtalan felhasználás esetén azonnali jogi eljárást von maga után!

Amennyiben szeretné hitelesíteni weboldalát, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.