Hitelesítés

Milyen oldalakat hitelesítünk?

Az EgészségKommandó olyan honlapok hitelességét vizsgálja, amelyek elsődleges, de legalábbis deklarált célja, hogy egészségügyi témában felvilágosítással szolgáljon elsősorban betegek (B2C), esetleg az egészségügyben dolgozók (B2B) részére, például egészségügyi hírportálok, egészségügyi intézmények honlapjai, szakmai vagy civil egészségügyi szervezetek weboldalai, egészségügyi blogok, egyéb social media felületek.

Csak olyan oldalak kerülnek értékelésre, ahol:

  • Vagy különböző egészségügyi területek híreit, aktualitásait mutatják be (pl. egészségügyi hírportálok)
  • Vagy egy adott orvosi szakterülethez tartozó betegségek, kóros állapotok kerülnek részletes bemutatásra (pl. egészségügyi szakintézmények oldalai)
  • Vagy egy konkrét betegséggel, kóros egészségügyi állapottal kapcsolatban kifejezetten részletes felvilágosítás folyik (pl. civil egészségügyi szervezetek, alapítványok honlapjai)
  • Illetve a tartalom időszakosan frissül, aktuális, rendszeres ellenőrzésre kerül

Az EgészségKommandó csak a tudományos vizsgálatokra, statisztikai kutatásokra alapozott orvoslással (“nyugati orvoslás”) foglalkozó egészségügyi honlapokat értékeli, az alternatív, komplementer, jellemzően tudományos alapokat nélkülöző gyógymódokkal foglalkozó weboldalakat nem elemzi, mivel azok hatékonyságára általában érdemi értékelhető bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.

A hitelesítés menete

Az EgészségKommandó csapata monitorozza a magyar nyelvű, egészségüggyel kapcsolatos internetszférát, és az értékelési rendszerében az átláthatóság és szakmaiság hitelességének elfogadható szintjét teljesítő honlapokat automatikusan az ajánlott kategóriában, a “Hitelesített weboldalak” listáján közzéteszi.

Szeretné hitelesíteni weboldalát? Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje weboldal-tartalmának minősítését.