Támogatóink

Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese

„Az EgészségKommandó működése hiánypótló, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb problémát okoznak azok a különböző egészségügyi témákkal kapcsolatos portálok, amelyek sokszor mindenfajta szakmai alaposságot nélkülöznek, esetleg öncélúan jelenítenek meg téves, vagy féligazságokat tartalmazó anyagokat. Mivel a betegek többsége egészségügyi problémájával kapcsolatban az interneten (is) tájékozódik, mindent meg kell tennünk azért, hogy egyértelmű legyen számukra, melyek a hiteles, szakemberek által szűrt és jóváhagyott információk.”

Dr. Velkey György, MRE Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Magyar Gyermekorvos Társaság elnöke, Magyar Kórházszövetség korábbi elnöke

“Gyermekorvosként, kórházigazgatóként és a Magyar Gyermekorvos Társaság elnökeként úgy látom, hogy nagyon nagy a szülők részéről az információéhség, különösen, ha gyermekük egészségéről van szó. Az információ kétélű fegyver, nagyon sok kommunikációs nehézség származik a neten keringő téves információkból, ezért is különösen fontos az EgészségKommandó, hogy az oldalak hitelességét mérje, a megbízható felületeket kiemelje. Így a megfelelő, hiteles információval nőhet az egészségértés szintje, s ezáltal valódi partneri viszony tud kialakulni a szülővel. A Magyar Kórházszövetség korábbi elnökeként pedig szeretném, ha minél több olyan online felület lenne, amely az ellátórendszer valódi értékeit mutatná be, melyből sokkal több van, mint amit a nehezen ellenőrizhető, szenzációhajhász hírek bemutatnak.”

Dr. Meskó Bertalan PhD orvosi jövőkutató

“Évek óta óriási szükség van az orvosi weboldalak hitelesítésére magyar nyelven is. Az e-kommandó nagy űrt tölt be a digitális világban is otthonosan mozgó szakértők közreműködésével.”

Dr. Csupor Dezső gyógyszerész, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának docense.

“A gyógyításhoz (hasonlóan a focihoz, a politikához és sok minden máshoz) mindenki ért. A baj csak az, hogy éles helyzetben az ember egészsége vagy élete múlik azon, hogy egészségi problémája kapcsán hiteles vagy félrevezető információk alapján tájékozódik. Nagyon jó kezdeményezés egy objektív szempontrendszer alapján kiemelni azokat a weboldalakat, amelyek megbízható tájékozódási pontul szolgálhatnak a gyógyulni vagy egészségüket megőrizni szándékozó internetezőknek.”

Damjanovich Nebojsa, online marketing tanácsadó, Senpai

A hamis híreket és egyéb tartalmakat manapság nagyon könnyen és gyorsan elő lehet állítani, azokkal pedig irányítani lehet a laikusok véleményét, ami akár veszélyes is lehet, főleg, ha az egészségről van szó. Ez ellen pedig határozottan harcolni kell, amiért támogatom az EgészségKommandó kezdeményezését.

Dr. Simonfalvi Ildikó, radiológus főorvos, szakújságíró

Amióta internet létezik, azóta tudjuk, hogy a világhálón mindenre található bizonyíték… és annak az ellenkezőjére is. De miközben gyermekeink már 10 éves korukban kívülről fújják a földtörténeti őskor szakaszait és a réti pipitér bibeszerkezetét, fogalmuk sincs, hogy a netes forrásokat böngészve hogyan különböztessék meg az ocsút a búzától, a Wikipédiát a valóban megbízható tudományos oldalaktól. Gyakran éri az egészségügyi szakembereket, orvosokat az a vád, hogy nem tudnak vagy nem akarnak „laikusul” írni. Ám ha mégis születnek – mert igenis születnek! – közérthetően, sőt érdekesen és olvasmányosan megírt egészségügyi témájú cikkek, azok elvesznek a tévhiteket vagy félinformációkat terjesztő, nem hozzáértők által írt, értéktelen, silány és megbízhatatlan tartalmak tengerében. Tájékozatlanság, bizonytalanság, már-már vallásos hit tudománytalan gyógyítókban és módszereikben… Hol egy mankó, egy kis segítség, támpont, hogy az is hozzájusson a megbízható információkhoz, aki nem böngészi rendszeresen az egészségügyi tudományos szaklapokat? Ez az EgészségKommandó.

Dr. Zákány Zsolt, a Gróf Tisza István Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa

Megismerve a projektet őszintén és teljes szakmai, emberi meggyőződéssel, valamint tiszta szívvel tudom ajánlani a programot mind a szakemberek (eü szakdolgozó, orvosok), mind a laikusok számára. Az internetes kommunikáció, közösségi média hihetetlenül felgyorsította és egyben sajnos fel is hígította a tartalmakat az egészségügyi, orvosi témában. A laikusok ismereteiket főként az internetről szerzik, a website-ok tulajdonosai, üzemeltetői pedig itt érik el legkönnyebben a célközönségüket.
Közös lehet a cél tehát, hogy az egészségügyi tartalmakkal rendelkező oldalak egységes szempont szerint átláthatóak legyenek és magas szakmaisággal bírjanak.
Ez a laikus és a szakmai olvasók számára egyaránt kategorizálhatja az oldalakat – hol találnak hiteles információkat, mi az amire bátran hivatkozhatnak. A szakma számára pedig ösztönző lehet a minőségi munka irányába!”

Jó Marianna, a Női Egészségmegőrző Program és az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen vezetője

“Az egészségről szóló írások mindig is nagy érdeklődésre tartottak számot, hiszen az egészségesek meg akarják előzni a betegségeket. A betegek pedig meg akarnak gyógyulni. Napjainkban azonban a rengeteg információ közül nehéz kiválasztani, hogy mi az okos tanács, mit olvassunk, kinek higyjünk. Ebben elkél a segítség – ezért támogatom az EgészségKommandó kezdeményezését, ami segít különbséget tenni a hiteles és a kamu információ között.”

Salamon Adrienn “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány Kuratórium elnöke

“Az utóbbi években elszaporodott online egészségügyi portálok és blogok egyrészt ugyan segíthetik az egészségértés támogatását, ugyanakkor egyre több esetben az általuk közölt információk hiányosak, megtévesztőek, ezzel veszélyeztetve az érintettek mielőbb szakértő kezekbe kerülését és kezelésüket. Fontosnak tartom az EgészségKommandó küldetését, amely által képviselt szempontrendszer középpontjába az ÁTLÁTHATÓSÁGot ÉS SZAKMAISÁGot helyezik, segítve ezzel a laikus és szakmai információszerzést egyaránt.”

TÁMOGASSA ÖN IS MUNKÁNKAT!

Csatlakozzon támogatóinkhoz egyénileg, vagy szervezettel és segítsen megismertetni kezdeményezésünket szakmai és laikus internetfelhasználókkal egyaránt.

Tartós eredményt csak összefogással tudunk elérni!